- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק דמ"ש 29689-02-12
|
דמ"ש בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
29689-02-12
9.12.2013 |
|
בפני : אורנית אגסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ליאור חקמז |
: ש. רוטשטיין הנדסה |
| פסק-דין | |
1. בפנינו תביעת מר ליאור חקמז ( להלן " התובע") לתשלום פיצויי פיטורים בטענה כי התובע התפטר בהתאם לסעיף 8(2) לחוק פיצויי פיטורים כאשר עבר להתגורר באריאל בשל החלטתו ללמוד באריאל.
הנתבעת מנגד טענה כי התובע התפטר בשל רצונו לנסוע לחופשה וללא כל קשר ללימודים ולמעבר לאריאל וכי התובע לא נתן הודעה מוקדמת ולכן טענה לחילופין לקיזוז הודעה מוקדמת שלא ניתנה.
2. העידו בפנינו התובע ובעלת הנתבעת הגב' רוטשטיין שושנה וייאמר על ידינו כבר בראשית פסה"ד כי מצאנו את עדותה של הגב' רוטשטיין אמינה ועדיפה על עדותו של התובע.
התובע סיפר גירסה כי התפטר בחודש אוגוסט על מנת לנסוע לטיול לפני לימודיו וכי בחודש אוקטובר החל ללמוד באריאל ועבר להתגורר במגורים באריאל.
התובע טען כי נודע לו בדיעבד לאחר שהתפטר כי עצם המעבר לאריאל מזכים אותו בפיצויי פיטורים וכן תבע בדיעבד פיצויי פיטורים מהנתבעת.
הנתבעת מנגד טענה כי ידעה על כוונת התובע ללמוד באריאל החל מחודש אוקטובר וכן ידעה כי בכוונתו לנסוע לחו"ל בקיץ, וסברה כי מיד לאחר הנסיעה יחזור לעבודה. ככל שהמשרד יזדקק למחליף באם התובע יעזוב בשל לימודיו, יתארגן המשרד בהתאם.
הנתבעת טענה כי התובע לא מסר הודעה מוקדמת על התפטרותו, והודיע לאחר קבלת שכר חודש אוגוסט, אותו ביקש כמקדמה טרם נסיעתו ,כי אינו מתכוון לחזור והותיר את הנתבעת בפני שוקת שבורה.
הנתבעת טענה לנזקים אשר לא נתבעו על ידה וטענה לקיזוז הודעה מוקדמת.
3. בהתאם לעדות התובע אין חולק כי התובע התפטר במחצית חודש אוגוסט, ימים ספורים לפני שנסע לחו"ל. התובע הציג לטענתו מסמך של אתר באינטרנט שנקרא ארכיגו'ב ,אך לא מצויין בו דבר באשר לתאריך פרסום המודעה ותוצאות פרסום זה. התובע אף לא הציג בפנינו את שם העובדת שטען כי החליפה אותו ולא ידע למסור כל מידע בענין זה.
מעבר לכך התובע הודה כי נסע לחו"ל, לא שב לעבודה לאחר חזרתו מחו"ל ולו לתקופה קצרה ,על מנת להעביר את תפקידו כיאות זאת למרות בקשת בעלה של הנתבעת כי התובע יחזור לעבודה באוקטובר .
התובע לא מסר גרסה מדוייקת באשר למועד נסיעתו, מועד חזרתו ומועד תחילת הלימודים ומתי בדיוק עבר לאריאל. ספח תעודת הזהות מלמד כמו גם התכתובת שבין הצדדים כי במועד בו דרש את פיצויי הפיטורים לא היה רשום עדיין באריאל ואף זאת ראיה לכך כי התובע לא התפטר בשל רצונו לעבור לישוב אריאל כאמור בסעיף 8(2) לחוק פיצויי פיטורים.
4. יוצא איפוא כי התובע התפטר מאחר והחליט לנסוע לחו"ל ולא לחזור לעבודה בנתבעת תוך כדי לימודיו ועשה זאת בניגוד לחוק ולא נתן הודעה מוקדמת כנדרש בחוק.
התובע אף לא הביא כל ראיה של ממש כי הסיבה להתפטרותו היתה בשל כך כי עבר לישוב אריאל ועולה כי התפטרותו נועדה אך ורק לשם לימודיו דבר שאינו מזכה בפיצויי פיטורים. נוסיף על כל אלה כי החוק והפסיקה קבעו שהסיבה ומתן פיצוי פיטורים במקרים של עובד העובר לישוב פיתוח או להתנחלות הוא על מנת לעודד את המעוניינים בכך לעבור ללא חשש של הפסד הפיצויים. לא זה המקרה שלפנינו.
5. לאור האמור, נדחית תביעת התובע לפיצויי פיטורים.
מאחר והנתבעת לא הגישה תביעה שכנגד בעניין ההודעה המוקדמת אלא טענה טענת קיזוז בלבד, הדרישה לתשלום הודעה מוקדמת ע"י התובע לנתבעת נדחית.
בנסיבות אלה התובע ישא בהוצאות הנתבעת על ניהול תביעה זו בסך -.750 ש"ח שישולמו בתוך 30 יום מהמצאת פסה"ד לצדדים.
בקשת רשות ערעור על פס"ד זה ניתן להגיש לביה"ד הארצי לעבודה בתוך 15 יום מהיום.
ניתן היום, כ"ה כסלו תשע"ג , (09 דצמבר 2012) , במעמד הנוכחים/ בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
